Wat googlede ik? – Baby 0 weken oud

Ik heb me tijdens mijn zwangerschap heel goed voorbereid… …op de bevalling ja… niet op wat daarna kwam. Natuurlijk dacht ik aan de periode waarin we ons kleine jongetje zouden vasthouden, zouden leren kennen en zouden verzorgen. Maar echt voorbereid? Nee, dat was ik niet.

Ik had direct na de bevalling een enorme behoefte aan het vinden van informatie over hoe ik het beste voor Stan kon zorgen. Ik had een geweldige kraamverzorgster, maar als zij aan het einde van de middag naar huis ging moesten we het toch zelf doen. Ik reserveerde drie boeken bij de bieb over moederschap en ik googlede de hele dag. Wat ik zoal zocht op Google? Ik deel het hier met je.

Dag 1

Vliezen gebroken, wat moet je doen?

Mijn bevalling startte met het breken van mijn vliezen. Ik twijfelde of ik de verloskundige gelijk moest bellen. De bevalling begon op dat moment en na 6,5 uur is Stan geboren!

 
Dag 2
Kolf uitkoken
Ik kon niet gelijk borstvoeding geven. Net na de geboorte lukte het wel, maar omdat Stan heel veel energie verbruikte om goed op temperatuur te blijven, had hij niet voldoende zuigkracht om aan de borst te drinken. Daarom kochten we een handkolf en zocht ik voor mijn man uit hoe je die moest uitkoken.
12 maanden zwanger
Ik had behoefte aan boeken over het moederschap en zocht via Google naar het boek van Martine en Willemijn van 2WMN; 12 maanden zwanger. Ik zette het boek gelijk op mijn verlanglijstje. Omdat het boek nog niet uit was, kon ik het boek niet bij de bieb reserveren. Ik heb wel gelijk een collectietip gedaan!
Baby eerste dag misselijk
De eerste nacht heeft Stan heel veel gekokhalst. Veel baby’tjes zijn de eerste dagen nog misselijk van het vruchtwater dat ze binnen hebben gekregen. Zo zielig!
Huilbaby
Ja, ik was toch wel benieuwd. Stan huilde die avond voor het eerst wat en ik dacht ‘het is toch geen huilbaby!’ Een beetje overdreven natuurlijk, maar ik was wel nieuwsgierig. Je spreekt van een huilbaby als een baby 3 weken lang, langer dan 3 dagen per week, 3 uur per dag huilt. Stan is geen huilbaby, kon ik later concluderen.
Eerste dag na de geboorte
Wij voelden ons nogal brak en niet al te gelukkig. We waren heel emotioneel en ook een beetje in paniek; konden we dit wel? Ik zocht op Google of er meer ouders waren die dit zo ervaarden. Ik vond een website met een overzicht van de kraamdagen en de daarbij horende activiteiten en gevoelens/emoties. Dat gaf rust!
Baby 0 weken oud
Ik vond een website waarbij ik elke week kon lezen hoe een baby gemiddeld ontwikkelde. Dat maakte me blij. Ik lees het nog steeds elke week!
 
Dag 3
Hechting ouders en kind
Ik maakte me zorgen of ik me eigenlijk wel kon hechten aan Stan. Het voelde zo onwerkelijk dat hij mijn zoon was. Ik keek naar hem, maar het voelde nog niet echt eigen. Iemand zei tegen me dat ik me vast niet kon voorstellen hoe het zonder hem zou zijn.. nou, dat kon ik dus heel goed! Daar schrok ik van en ik dook het internet op. Sommige moeders zijn gelijk stapelverliefd op hun kind, bij andere duurt dat langer. Ik hoor bij die laatste groep. Na een week of vijf kreeg ik echt pas vlagen van verliefdheid als ik ‘m zag, met ‘m knuffelde of hij een heel lief geluidje maakte.
 
Dag 4
Geluid van huilen bij buikkrampjes bij baby
Hoe klinkt dat? Hoe huilt een baby als hij krampjes heeft? Stan zette het die avond namelijk op een krijsen en wij wisten niet wat we moesten doen. We kregen hem maar niet stil en ik probeerde via deze zoekterm te achterhalen of hij krampjes zou hebben. Hij had geen krampjes.. maar had honger!
Hik bij baby’s
Tot overmaat van ramp kreeg hij ook nog de hik. Ik vond handige tips die we konden gebruiken om het wat te verlichten voor hem.
 
Dag 6
Voor- en nadelen fopspeen
Na heel wat nachten met mijn vinger in zijn mond gehangen te hebben, kwam het idee op om een speen te gebruiken. Stan had gigantische zuigbehoefte, dus ik zocht naar de voor- en nadelen en sindsdien krijgt hij de speen als hij zuigbehoefte heeft!
Hoeveel tijd tussen voedingen?
Ik gaf inmiddels borstvoeding en ik was s’avonds (toen de kraamverzorgster weg was) vergeten hoeveel tijd er ook alweer tussen twee voedingen mocht zitten.
 
Dag 7
AVENT Startersset
Stan was flink afgevallen en dat betekende dat hij toch niet genoeg voeding binnen kreeg. Hij dronk goed uit een flesje van AVENT en daarom gingen we opzoek naar het startersset van AVENT. Nu kon ik de afgekolfde melk daarin aan hem geven. Eerder in de week deden we dit door middel van fingerfeeding, maar hij dronk nu zoveel, dat het handiger was om het uit een flesje te geven.
Bedankje kraamzorg
Ik was wel benieuwd hoe anderen de kraamverzorgster bedankt hadden. Ik kocht uiteindelijk een pakketje waarmee ze met haar kinderen koekjes kon bakken en een bos bloemen. Ik schreef een kaart vol met wat ze voor ons betekent had en dat was veel!
Waar was jij heel benieuwd naar tijdens week 0? Had jij ook bevestiging nodig in die eerste week?
Posts created 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.