Welkom bij GOUDEN MAMA

Wat leuk dat je een bezoek brengt aan GOUDEN MAMA. In dit artikel wil ik met je delen waarom ik met GOUDEN MAMA gestart ben, welk doel ik wil bereiken en waarom ik voor deze naam heb gekozen.

GOUDEN MAMA is ontstaan vanuit de behoefte om van me af te schrijven na het krijgen van mijn zoon Stan. Toen Stan vijf weken oud was en hij [eindelijk] overdag sliep, zonder in mijn buurt te zijn, besloot ik om via een gratis platform een website te bouwen en daar mijn verhalen en ideeën op te schrijven. Inmiddels heb ik besloten om de website ook te publiceren en daarom kun jij nu dit artikel lezen.

Ik had in mijn eerste maand als moeder een enorme behoefte aan bevestiging. Ik wilde weten of dat wat ik dacht en meemaakte hetzelfde was als bij andere moeders. Ik sloot me aan bij een Facebook-groep met vrouwen die in dezelfde maand bevielen als ik en ik stelde daar elke vraag die ik had. Daarnaast googlede ik me suf naar allerlei dingen en voelde ik me pas oké als ik een passend antwoord had gevonden of de bevestiging vond dat ik het goed deed.

Ik kende mezelf niet op die manier. Voordat ik moeder werd, deed ik vaak wat ik zelf goed vond en deed ik vooral mijn eigen ding. Nu was ik veel meer bezig met wat anderen deden en goed vonden. Daarnaast veranderde mijn hele wereld. Ik was ineens 100% verantwoordelijk voor een nieuw mensje, wat ik nog moest leren kennen. Ik had geen vrijheid meer en lag soms dagen, met Stan op mijn borst, op de bank. Ik kon amper aankleden en een boterham smeren. En dat terwijl ik een heel lief en gezond(!!) zoontje had gekregen en een flitsende bevalling achter de rug had. Dan voelde ik me bijna schuldig dat ik het pittig vond. Hoe doen andere moeders dit? Met die vraag bleef ik rondlopen en zo is het idee van GOUDEN MAMA ontstaan.

 

Ik hoop via GOUDEN MAMA andere moeders te inspireren door mijn ervaringen te delen. Maar ik hoop vooral dat GOUDEN MAMA een community wordt waarbij moeders elkaar helpen en inspireren om te genieten van het moeder zijn. Dit wil ik bereiken door via het forum met elkaar in contact te komen.

Na het idee om een blog en een forum te starten, moest er natuurlijk een naam komen. Ik heb gekozen voor GOUDEN MAMA en ik zal je uitleggen waarom. Ik word heel blij van de kleur geel en toen ik opzoek ging naar de betekenis vond ik die wel erg passen bij hoe ik tot nu het moederschap ervaren heb.

Geel wordt geassocieerd met energie, zon, lente, zomer, een nieuw begin, levensplezier en geluk. Deze kleur stemt vrolijk en positief. Geel geeft focus en doelgerichtheid. Door de stimulatie van het brein staat de kleur voor kennis, wijsheid en volwassenheid, maar ook voor creativiteit en fantasie. Positieve associaties met geel zijn een gevoel van geluk, warmte, vreugde en blijdschap.
Maar de kleur geel kan ook een hele andere uitwerking hebben op je;
Verblijven in een overwegend gele ruimte maakt onrustig, je verliest er snel je geduld.

Nou, dat is wel van toepassing vind je niet? Maar om nu te kiezen voor de naam GELE MAMA.. leek me een beetje tricky, haha. Daarom koos ik voor GOUDEN MAMA. Goud staat ook nog eens voor volmaaktheid en ik denk dat elke moeder het zo goed mogelijk voor haar kind(eren) wil doen, maar dat we soms ook het gevoel hebben dat juist niet te kunnen. Zullen we elkaar helpen? Welkom bij GOUDEN MAMA! 

Vergeet niet om, voordat je verder rondkijkt op de website, je eerste vraag te stellen op het forum!

Posts created 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.